Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přečíst si víc.
koupit

Kitl Syrob Zázvorový

Vyrábí se za studena, z čerstvého, ručně lisovaného kořene zázvoru v BIO kvalitě. Vylisováním získáme žlutou, olejnatou a vysoce a štiplavou šťávu, kterou zahušťujeme cukrem. Díky tomuto procesu je Syrob Zázvorový nejen chutný, ale i bohatý na zdraví prospěšné látky.

Odkud pochází zázvor, který zpracováváme

Zázvor z několika posledních šarží jsme dovezli z Peru. Tento peruánský BIO zázvor je sice menší než běžně dostupný asijský zázvor, ale má sytější barvu a výraznější aroma. Díky tomu má náš Zázvorový Syrob svojí typickou chuť.

Kitl Syrob Zázvorový se stal nejlepším nealkoholickým nápojem Libereckého kraje pro rok 2014.

 

O zázvoru

„Běží liška k Táboru, nese pytel zázvoru.“
(česká lidová)


Zázvor má původ v jižní Číně a Indii, ale už v pozdní antice byl velmi rozšířen také v Evropě. Obchodní lodě jej dovezly do Řecka a Itálie, odkud ho římští vojáci přenášeli přes Alpy až na území Čech a Moravy. Latinský název zázvoru je zingiber, u Řeků se rostlina jmenovala zingíberis. Arabové používali označení gingebil, což je odvozeno od slova gingi, jak Arabové nazývali Indii. Všimněte si, jak názvy zázvoru kopírují prastaré obchodní stezky! Čilý obchod se zázvorem a jeho rozšíření po celém světě bylo umožněno zejména tím, že se kořen zázvoru v horku nekazí.

Video recept na horký nápoj Kitl Syrob Zázvorový:

Koupit Kitl Syrob Zázvorový


V lidovém léčitelství zázvor pomáhá při nachlazení a kašli. V tradiční čínské medicíně také zmírňuje žaludeční nevolnosti a zlepšuje trávení. Vědecky uznávané je užití oddenku zázvoru při funkčních poruchách zažívacího traktu a k ošetření symptomů cestovní nevolnosti (například v letadle nebo na lodi).



Podívejte se, jak se zázvor pro náš Syrob Zázvorový lisuje: