Doprava zdarma nad 1 000 KčVše čerstvé a skladem

Navigace

Doprava zdarma nad 1 000 KčVše čerstvé a skladem

Články

20. 11. 2018 | Články

O účincích zázvoru a přírodních lécích s prof. Bartůňkovou

O účincích zázvoru a přírodních lécích s prof. Bartůňkovou

Příroda je velká chemická laboratoř Odborníkům nemusíte prof. MUDr. JIŘINU BARTŮŇKOVOU, DrSc., představovat. Jméno přednostky Ústavu imunologie 2. Lékařské fakulty UK a FN Motol je totiž úzce spjato s velmi nadějným projektem nové léčby rakoviny pomocí vakcín na bázi dendritických buněk, které hrají podstatnou roli v naší imunitě a v rozpoznání a likvidaci škodlivých patogenů. Od ambiciózního projektu, který v roce 1996 zahájila a vedla, si expertka na lidskou imunitu odskočila k...

Čtěte více
31. 07. 2018 | Články

Bezové sady Kitl jsou vedeny v BIO režimu

Bezové sady Kitl jsou vedeny v BIO režimu

V roce 2012 jsme se rozhodli, že chceme zajistit pro naše zákazníky opravdu kvalitní bezový sirup a abychom měli dostatek kvalitních bezových květů pro jejich výrobu, začali jsme spolupracovat s Výzkumným a šlechtitelským ústavem ovocnářským v Holovousech a založili si vlastní sad vyšlechtěných odrůdových bezů. Od té doby zpracováváme do našich Bezových Syrobů Kitl čerstvé květy z našeho vlastního sadu, který je veden v BIO režimu , aby se do finálního sirupu nedostala chemie...

Čtěte více
28. 05. 2018 | Články

Trocha historie o výrobě malinových a třešňových šťáv v Miroslavi na Moravě

Trocha historie o výrobě malinových a třešňových šťáv v Miroslavi na Moravě

Firmy Hauser a Spitzer v Miroslavi V roce 2011 jsem náhodou narazil na článek z března 1910 v časopise The American Bottler (Americký stáčeč) dostupný přes službu Google Books a uložený v New York Public Library. Článek se bezprostředně dotýká historie Miroslavi, její židovské obce i místní podnikatelské elity. Pojednává o dvou firmách na výrobu ovocných šťáv. Vzhledem k tomu, že řada lidí projevila o obsah tohoto článku zájem, nabízím nyní jeho překlad. Za pomoc při jeho pořízení děkuji...

Čtěte více
15. 05. 2018 | Články

Domácí mátová šťáva - recept

Domácí mátová šťáva - recept

Léto se pomalu blíží a vy máte na zahrádce jistě již pořádný záhon čerstvé máty. Připravili jsme pro vás proto recept na domácí mátovou šťávu a také na mátový sirup, který si můžete připravit zcela sami. Recepty pocházejí z našich tradičních rodinných receptů, ale i z knihy Vladimíry Jakouběové "Z babiččiny zahrádky do dědova sklípku", jejíž vydání jsme sponzorsky podpořili. Pokud by vás kniha zaujala, je k zakoupení v Kittelově muzeu .  Recept na domácí mátovou šťávu (Vhodná k...

Čtěte více
22. 01. 2018 | Články

Jan Eleazar Kittel - "Již za jeho života někteří lidé věřili, že podepsal výhodnou smlouvu s ďáblem."

Jan Eleazar Kittel -

Doktor Kittel, jehož lékařská činnost byla často charakterizována slovy „Když už ti ani Kittel nepomůže, je konec…", byl nesporně znamenitým lékařem, i když neměl medicínský diplom. Původně sklářská rodina Kittelů v Šumburku proslula i uměním léčitelským. Josef Kittel zdědil po svém dědečkovi Kasparovi Kittelovi mnohé léčitelské knihy, sám se velice vzdělával, získal nakonec i hodnost chirurga (ranhojiče) a neustále byl v kontaktu s mnohými pražskými lékaři. Josef Kittel má v jednom...

Čtěte více
26. 05. 2016 | Články

Domácí bezová šťáva - recepty

Domácí bezová šťáva - recepty

Recepty na domácí bezovou šťávu Kitl Syrob Bezový vyrábíme na základě tradičních receptů z ručně sbíraných květů bezu, které macerujeme za studena. Připravili jsme několik tipů, na jejichž základě si můžete vyrobit tradiční bezovou šťávu sami doma. Sirup z černého bezu za studena 40 velkých květů černého bezu 4 l převařené vychladlé vody 10 dkg kyseliny citronové 1 bio citron 4 kg krystalového cukru Převaříme 4l vody a necháme vychladit. Do vody dáme 40...

Čtěte více
08. 03. 2016 | Články

Jak Kitl Syroby nejlépe servírovat

Jak Kitl Syroby nejlépe servírovat

Tradiční domácí limonáda Nic neosvěží v parném létě více než skvělá domácí limonáda! Budete na ní potřebovat: Syrob, příchuť dle libosti ledovou tříšť, pokud nemáte, rozdrďte si kostky ledu čerstvou mátu, nejlépe zdravý stonek včetně lístků citrón, ideálně v BIO kvalitě, jehož kůra nebyla chemicky ošetřena vychlazenou kvalitní vodu, dle libosti neperlivou nebo perlivou Kitl Syrob je velmi hustý a vydatný, a tak pro namíchání dobrého osvěžujícího nápoje jej stačí...

Čtěte více
02. 2. 2016 | Články

Kitl Syrob – pro zdravé domácí limonády

Kitl Syrob – pro zdravé domácí limonády

Syroby Kitl pro zdravé domácí limonády Kitl Syrob jsou vynikající husté sirupy vyráběné podle tradičních domácích předpisů. Mají lahodnou chuť a jsou ideální pro přípravu domácích limonád, horkých nápojů i k ochucení koktejlů nebo různých dalších drinků. Syroby se vyrábí z čerstvých bylin v BIO kvalitě, syroby z ovocné řady pak obsahují vysoký podíl ovocné složky. Rostliny zpracováváme za studena, díky tomu jsou sirupy bohaté na látky zdraví prospěšné, aromatické a chuťové.  Proč se...

Čtěte více