Jak Kitl Syroby nejlépe servírovat

08. 03. 2016 | Novinky
Jak Kitl Syroby nejlépe servírovat

Tradiční domácí limonáda

Nic neosvěží v parném létě více než skvělá domácí limonáda! Budete na ní potřebovat:

  • Syrob, příchuť dle libosti
  • ledovou tříšť, pokud nemáte, rozdrďte si kostky ledu
  • čerstvou mátu, nejlépe zdravý stonek včetně lístků
  • citrón, ideálně v BIO kvalitě, jehož kůra nebyla chemicky ošetřena
  • vychlazenou kvalitní vodu, dle libosti neperlivou nebo perlivou

Kitl Syrob je velmi hustý a vydatný, a tak pro namíchání dobrého osvěžujícího nápoje jej stačí ředit kvalitní vodou v poměru 1:10.

Do větší tlustostěnné sklenice nebo džbánku přidejte ledovou tříšť, "zmuchlejte" mátu, nakrájejte kousky citrónu či pomeranče a zalijte příslušnou dávkou Syrobu (např. na půl litru limonády stačí panák sirupu). Vše dobře promíchejte a zalijte kvalitní vodou. Voda bez bublinek nechá vyniknout všechny chutě limonády, perlivá voda výrazněji osvěží.

Horké Syroby

Chladné nebo pošmourné počasí vysloveně svádí k tomu, zalézt pod deku a lenošit pěkně v teple. Ideální je si dát i něco dobrého pro zahřátí. Co takhle zkusit náš skvělý Horký Syrob? Doporučené ředění je v poměru 1:8:

  • Horký nápoj ze Zázvorového Syrobu Kitl doplňte kolečkem pomeranče nebo citrónu a přidejte trochu skořice,
  • Horký nápoj z Bezového Syrobu je dobré podávat s plátkem sladkého jablíčka nebo hrušky, okořeňte trochou hřebíčku,
  • Horký nápoj z Mátového Syrobu dotáhnete do sladkého konce lžičkou medu.
  • Horký nápoj z Grapefruitového Syrobu Kitl vylepšíte ginem a plátkem citronu.

Jednotlivé ingredience vložte do hrnečku nebo sklenice na horké nápoje, ale pozor - nepřehánět! Ovoce i koření stačí opravdu málo, jinak přebijete původní chuť Syrobu. Ten nalejte do hrnku také a nakonec jej zalejte horkou vodou, o teplotě mezi 70 a 80°C.

Dobrou chuť!

P.S. možné jsou i kombinace našich Syrobů v míchaných nápojích, s alkoholem či bez něj. Ať tak či onak, fantazii se meze nekladou a budeme rádi, když s námi budete Vaše recepty sdílet!