Kitl Syrob Pomeranč 500 ml

Kitl Syrob Pomeranč 500 ml

Pomerančový sirup Kitl je vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů.

Kategorie: Kitl Syrob , Oblíbený produkt
SKLADEM
139,90 Kč
279,80 Kč / 1 l
124,91 Kč bez DPH
Doprava ZDARMA od 1 800 Kč + dárek navíc nad 2 000 Kč

Popis

Kitl Syrob Pomeranč 500 ml

Naprostá většina citrusů, které se na světě sklidí, jsou pomeranče. Nejde ale o původně divoké ovoce, nýbrž výsledek křížení mandarinky a pomela. Jako první zmínili pomeranč staří Číňané ve 4. století. O jeho rozšíření do Evropy se zasloužili Maurové, kteří jej přivezli na území Španělska. V 10. století se za pomoci složitých zavlažovacích systémů začal pomeranč pěstovat ve velkém. Rozmachu se dočkal spolu s rozšířením zámořských plaveb. Námořníci trpící nedostatkem vitamínů jej brali na palubu a zasloužili se tak o jeho rychlé rozšíření i na americký kontinent. Evropští šlechtici budovali při svých sídlech oranžerie jako výraz přepychu. Nejznámější je Oranžerie Ludvíka XIV. ve Versailles.

Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.

Složení: cukr, pomerančový koncentrát (14 %), pomerančová dužnina (6 %), regulátor kyselosti: kyselina citronová, vitamin C, konzervant: sorban draselný, přírodní pomerančové aroma.

Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.

Pomerančový sirup Kitl obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1394 kJ/328 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 82 g, z toho cukry 82 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g, vitamin C (kyselina L-askorbová) 40 mg (50% RHP*).

*referenční hodnota příjmu  

Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.

Více o tom, jak recyklovat naše Kitl lahve se dozvíte v článku v sekci Magazín.

Recepty pro Kitl Syrob Citron najdete v sekci Recepty.

Recepty z Kitl Syrob Pomeranč 500 ml

Ledový osvěžující čaj s pomerančem

Ledový osvěžující čaj s pomerančem

Připravili jsme pro Vás silný a o to více osvěžující ledový čaj s pomerančem, bylinkami a zázvorem . Překvapte své kamarády a známé příjemným vychlazeným a jedinečným nápojem, který skvěle chutná a snadno doplní tekutiny v horkém létě. Ingredience: 2 sáčky černého čaje 300 ml vody 2 cm nastrouhaného zázvoru 2 snítky čerstvé meduňky 2 snítky čerstvé máty 2 plátky citrónu 100 ml Kitl Syrob Pomeranč 500 ml vody led Postup: Nejprve nechte 2...

Čtěte více

Zdravé jahodovo-mrkvové smoothie s pomerančem

Zdravé jahodovo-mrkvové smoothie s pomerančem

Koktejl plný jahod, ale i mrkve spolu s pomerančem. Tento recept na jahodovo-mrkvové smoothie s pomerančem je vhodný pro děti již od 1 roku věku. Výborný je ale pro všechny věkové kategorie. Tato netradiční kombinace je opravdu skvělá. Vyzkoušejte! Ingredience (na 2 koktejly): 200 g jahod 100 g větší mrkve 60 ml (dva panáky) Kitl Syrob Pomeranč 200 ml plnotučného mléka (lze použít ale i vodu nebo rostlinné mléko) Postup: Očistěte mrkev a nakrájejte na...

Čtěte více

Domácí oranžáda

Domácí oranžáda

Osvěžující oranžádu si připravíte snadno a rychle i z pohodlí domova. Osvěží a skvěle chutná! Vychutnejte si léto s domácí pomerančovou limonádou. Ingredience: Pomerančový Syrob Kitl Vychlazená soda Led Plátky pomeranče na ozdobení Čerstvá máta na ozdobení Postup: Plátky pomeranče a led zalijte pomerančovým sirupem Kitl a vychlazenou sodovkou. Ozdobit můžete lístečky máty. Kitl Syrob Pomeranč objednávejte zde.  

Čtěte více

Recept na pomerančovou limonádu s granátovým jablkem

Recept na pomerančovou limonádu s granátovým jablkem

Instablogerka Nikol si pro Vás připravila recept s naším pomerančovým sirupem. Děti ho milují. Je osvěžující a pitný denní režim s ním dodržíte ani nebudete vědět jak. Vyzkoušejte recept na výbornou domácí pomerančovou limonádu s granátovým jablkem od Nikol. Ingredience: Led Pomerančový Syrob Kitl Granátové jablko Červený grep/ pomeranč Vodu/sodu Na ozdobení plátek pomeranče (nebo grepu), můžeme ale přidat i plátky citron a lístečky máty...

Čtěte více

Horký pomeranč se zázvorem

Horký pomeranč se zázvorem

Jednoduchý recept na výborný horký pomeranč, který krásně voní po zázvoru a hřebíčku. Připravíte ho během chvilličky, ale zahřeje vás na dlouho.  Ingredience: 1 panák Pomerančového Syrob Kitl 1 panák Zázvorového Syrobu Kitl 2 plátky čerstvého zázvoru Hřebíček Plátek čerstvého pomeranče Horká voda Postup: Do hrníčku nebo skleničky na horké nápoje nalijte panáka pomerančového a panáka zázvorového sirupu Kitl. Do plátku čerstvého pomeranče přidejte...

Čtěte více

Pomerančový koktejl s maracujou

Pomerančový koktejl s maracujou

Ingredience: led 1 panák Pomerančového Syrobu Kitl 1 panák kvalitní vodky dužnina z ½ maracuji (mučenky) vychlazená soda limeta Postup: Smíchejte led s vodkou a Pomerančovým Syrobem . Přidejte dužninu z plodu maracuji (mučenky), šťávu z limety a zalijte vychlazenou sodou. Recept a videonávod na pomerančový koktejl s maracujou: Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s  Café bar Pilotů . Děkujeme! Kitl Syrob Pomeranč...

Čtěte více