Navigace
Mangový cheesecake
27. 08. 2025 |
Recepty
Tip na ideální nedělní dezert? Tenhle mangový cheesecake je přesně ten dezert je strašně jednoduchý a všechny nadchne. Křehký sušenkový korpus, jemný mascarpone krém a na tom vrstva sladkého mangového želé s mangovým Kitl Syrobem. Skvěle se hodí ke kafíčku nebo jen tak, když máte chuť na něco sladkého a příjemně osvěžujícího.
Co budete potřebovat:
Korpus:
- 250 g sušenek (máslové nebo digestive)
- 80 g másla, rozpuštěného
Náplň:
- 500 ml mascarpone
- 100 g cukru
- 3 vejce
- 330 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička vanilkového extraktu
Mangové želé na povrch:
- 100–150 g mangového pyré
- 2 lžíce Kitl Syrob Mango
- 1–2 lžičky želatiny v prášku (nebo 1–2 plátky listové želatiny)
- 2–3 lžíce vody (na želatinu)
Jak na to:
Připravte korpus:
- Troubu předehřejte na 170 °C.
- Sušenky rozdrťte na jemno, smíchejte s rozpuštěným máslem a natlačte na dno formy (cca 20 cm).
- Pečte 8–10 minut a nechte vychladnout.
Připravte náplň:
- Mascarpone vyšlehejte s cukrem do hladka.
- Přidávejte vejce a dobře promíchejte.
- Vmíchejte smetanu a vanilkový extrakt.
- Nalijte směs na vychladlý korpus a pečte při 160 °C cca 50–60 minut. Okraje by měly být pevné, střed mírně „třepavý“.
- Nechte vychladnout při pootevřených dvířkách a potom dejte do lednice minimálně na 4 hodiny.
Připravte mangové želé:
- Želatinu namočte do 2–3 lžic studené vody a nechte nabobtnat (pokud používáte listovou želatinu, namočte ji do studené vody na 5–10 minut).
- Malý hrnek mangového pyré zahřejte (nevařte) a vmíchejte nabobtnanou želatinu, dokud se úplně nerozpustí. Přidejte Kitl Syrob Mango.
- Nechte mírně vychladnout, aby želé nebylo horké, ale tekuté.
- Mírně vychladlé želé rovnoměrně nalijte na vrch cheesecake.
- Nechte ztuhnout v lednici cca 1–2 hodiny. Následně můžete servírovat.