Mangový cheesecake

27. 08. 2025 | Recepty
Mangový cheesecake

Tip na ideální nedělní dezert? Tenhle mangový cheesecake je přesně ten dezert je strašně jednoduchý a všechny nadchne. Křehký sušenkový korpus, jemný mascarpone krém a na tom vrstva sladkého mangového želé s mangovým Kitl Syrobem. Skvěle se hodí ke kafíčku nebo jen tak, když máte chuť na něco sladkého a příjemně osvěžujícího.

Co budete potřebovat:

Korpus:

  • 250 g sušenek (máslové nebo digestive)
  • 80 g másla, rozpuštěného

Náplň:

  • 500 ml mascarpone
  • 100 g cukru
  • 3 vejce
  • 330 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Mangové želé na povrch:

  • 100–150 g mangového pyré
  • 2 lžíce Kitl Syrob Mango
  • 1–2 lžičky želatiny v prášku (nebo 1–2 plátky listové želatiny)
  • 2–3 lžíce vody (na želatinu)

Jak na to:

Připravte korpus:

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Sušenky rozdrťte na jemno, smíchejte s rozpuštěným máslem a natlačte na dno formy (cca 20 cm).
  3. Pečte 8–10 minut a nechte vychladnout.

Připravte náplň:

  1. Mascarpone vyšlehejte s cukrem do hladka.
  2. Přidávejte vejce a dobře promíchejte.
  3. Vmíchejte smetanu a vanilkový extrakt.
  4. Nalijte směs na vychladlý korpus a pečte při 160 °C cca 50–60 minut. Okraje by měly být pevné, střed mírně „třepavý“.
  5. Nechte vychladnout při pootevřených dvířkách a potom dejte do lednice minimálně na 4 hodiny.

Připravte mangové želé:

  1. Želatinu namočte do 2–3 lžic studené vody a nechte nabobtnat (pokud používáte listovou želatinu, namočte ji do studené vody na 5–10 minut).
  2. Malý hrnek mangového pyré zahřejte (nevařte) a vmíchejte nabobtnanou želatinu, dokud se úplně nerozpustí. Přidejte Kitl Syrob Mango.
  3. Nechte mírně vychladnout, aby želé nebylo horké, ale tekuté.
  4. Mírně vychladlé želé rovnoměrně nalijte na vrch cheesecake.
  5. Nechte ztuhnout v lednici cca 1–2 hodiny. Následně můžete servírovat.

Kitl Syrob Mango objednávejte zde