Doprava zdarma nad 1 198 KčDárek navíc nad 1 500 Kč

Kitl Syrob Pomeranč 500 ml

Kitl Syrob Pomeranč 500 ml

Pomerančový sirup Kitl je vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů. Na výrobu 100 ml sirupu bylo použito 108 ml ovocné šťávy a dužniny.

Kategorie: Kitl Syrob
SKLADEM
129 Kč
258 Kč / 1 l

Popis

Naprostá většina citrusů, které se na světě sklidí, jsou pomeranče. Nejde ale o původně divoké ovoce, nýbrž výsledek křížení mandarinky a pomela. Jako první zmínili pomeranč staří Číňané ve 4. století. O jeho rozšíření do Evropy se zasloužili Maurové, kteří jej přivezli na území Španělska. V 10. století se za pomoci složitých zavlažovacích systémů začal pomeranč pěstovat ve velkém. Rozmachu se dočkal spolu s rozšířením zámořských plaveb. Námořníci trpící nedostatkem vitamínů jej brali na palubu a zasloužili se tak o jeho rychlé rozšíření i na americký kontinent. Evropští šlechtici budovali při svých sídlech oranžerie jako výraz přepychu. Nejznámější je Oranžerie Ludvíka XIV. ve Versailles.

Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.

Složení: cukr, pomerančový koncentrát (Citrus x sinensis, 14 %), pomerančová dužnina (Citrus x sinensis, 6 %), regulátor kyselosti: kyselina citrónová, vitamín C, konzervant: sorban draselný, přírodní pomerančové aroma.

Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.

Pomerančový sirup Kitl obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1433 kJ/341 kcal, tuky < 0,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 82 g, z toho cukry 82 g, bílkoviny < 1 g, sůl < 0,1 g, vitamín C (kyselina L-askorbová) 40 mg (50%*).

*referenční hodnota příjmu  

 

Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.

Více o tom, jak recyklovat naše Kitl lahve se dozvíte v článku v sekci Magazín.

 

Recepty z Kitl Syrob Pomeranč

Domácí oranžáda

Zalijte led Pomerančovým Syrobem a vychlazenou sodovkou, ozdobte plátky pomeranče.

Horký pomeranč

Pomerančový Syrob s hřebíčkem a plátkem pomeranče přelijte horkou vodou.

Orange passion

Smíchejte led  s vodkou a Pomerančovým Syrobem. Přidejte dužninu z plodu mučenky a zalijte vychlazenou sodovkou.

Sex on the beach

4 cl Pomerančového Syrobu Kitl, 4 cl vodky, 2 cl broskvové vodky, 4 cl brusinkového džusu nalijte do ledové tříště, přidejte 1 dcl sodovky a dobře promíchejte.

Recepty z Kitl Syrob Pomeranč 500 ml

Domácí oranžáda

Domácí oranžáda

Recept na domácí oranžádu Kitl Osvěžující oranžádu si připravíte snadno a rychle i z pohodlí domova. Osvěží a skvěle chutná! Vychutnejte si léto s domácí pomerančovou limonádou. Ingredience: Pomerančový Syrob Kitl Vychlazená soda Led Plátky pomeranče na ozdobení Čerstvá máta na ozdobení Postup: Plátky pomeranče a led zalijte pomerančovým sirupem Kitl a vychlazenou sodovkou. Ozdobit můžete lístečky máty.   Pomerančový sirup Kitl objednávejte na...

Čtěte více