Letní smetanové řezy

27. 08. 2019 | Recepty
Letní smetanové řezy

Máte rádi sladké, ale ne těžké dezerty? Recept Kitl na smetanové řezy je klasický recept na dezert s letní lehounce okurkovou příchutí. Vyzkoušejte!

Ingredience na korpus:

  • 4 vejce
  • 1 dcl oleje
  • 20 dkg cukru krupice
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1 dcl mléka
  • prášek do pečiva

Ingredience na krém:

  • 1x (200 g) šlehačka na šlehání
  • 2x (400 g) zakysané smetany
  • 5 lžiček vanilkového cukru

Ingredience na polevu:

Postup:

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a přidáme mléko a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalejeme na vymazaný plech a pečeme v rozehřáté troubě.
  2. Ušleháme šlehačku s cukrem a pomalu přidáme zakysané smetany. Natřeme na vychladlý piškot a dáme vychladit do ledničky.
  3. Polevu připravíme tak, že uvedeme do varu vodu ochucenou okurkovým sirupem a přidáme puding (vaříme do zhoustnutí).
  4. Částečně vychladlou polevu nalijeme na vychlazený řez. Podáváme chlazené.

Kitl Syrob Okurkový BIO objednávejte zde.