Makovo-limetkové lívanečky s bezovým sirupem

19. 01. 2018 | Recepty
Makovo-limetkové lívanečky s bezovým sirupem

Vytvoříte až 10 palačinek střední velikosti pro 2-3 osoby.

Složení:

  • 2 vejce
  • 120 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce vanilkového cukru (cca 12 g)
  • 30 g cukru
  • kůra z jedné limetky (cca 1 lžíce)
  • 125 ml podmáslí
  • 2 lžíce máku (cca 20 g)
  • trochu másla
  • Kitl Syrob Bezový

K podávání:

  • moučkový cukr na posypání
  • čerstvé borůvky

Příprava:

  1. Vejce oddělte do 2 středně velkých mís na bílky a žloutky.
  2. V první misce pomocí ručního mixéru ušlehejte z bílků sníh a dejte stranou.
  3. Do druhé misky se žloutky přidejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, vanilkový cukr, cukr, limetovou kůru, podmáslí a mák. Promíchejte do hladka.
  4. Přidejte sníh z bílků a opatrně promíchejte.
  5. Na lívanečníku (případně na pánvi) vždy pro každý lívaneček rozehřejte trochu másla. Poté nalijte těsto a osmažte z obou stran.
  6. Podáváme s čerstvými borůvkami a bezovým sirupem. Lívanečky pocukrujte dle chuti.

 Kitl Syrob Bezový objednávejte zde