Malinový cheesecake Kitl

30. 04. 2019 | Recepty
Malinový cheesecake Kitl

Ingredience na korpus:

  • 150 g máslových sušenek
  • 80 g másla

Ingredience na náplň:

  • 500 g Mascarpone
  • 250 g tvarohu (z vaničky)
  • 400 g smetany ke šlehání (33 %)
  • cca 1 hrnek malin (čerstvé nebo zmražené) 
  • 1 želatinový ztužovač za studena 
  • 2-4 lžíce Malinového Syrobu Kitl

Postup:

  1. Na výrobu korpusu nejprve rozmixujeme sušenky. Poté do nich přidáme změklé máslo a ještě jednou rozmixujeme, aby se sušenky s máslem propojily.
  2. Na dno dortové formy dáme pečící papír. Na něj natlačíme směs sušenek a másla tak, aby vyplnila celé dno. Necháme chvíli vychladit a ztuhnout.
  3. Pro výrobu náplně je nutné nejprve rozvařit maliny s troškou vody. Až maliny změknou a rozvaří se, tak je pomocí sítka propasírujeme a zbavíme semínek. Necháme vychladnout.
  4. Do další misky si připravíme 2-4 lžíce (podle toho, jak chcete mít cheesecake sladký) malinového sirupu, doplníme vodou a připravíme želatinový ztužovač dle návodu.
  5. Ve velké míse vyšleháme Mascarpone s tvarohem a smetanou. Šleháním bude postupně houstnout.
  6. Přídáme rozvařené maliny a připravený ztužovač. Vše důkladně promícháme a nalijeme na sušenkový korpus.
  7. Nechte v lednici ztuhnout (alespoň 2 hodiny). Poté cheesecake ozdobíme například malinami, šlehačkou nebo pusinkami.

Autorkou receptu a fotografií je Michaela Pecková. Děkujeme!

Kitl Syrob Malinový objednávejte zde