Kurkumový čaj se smrkovým sirupem Smrkáček

29. 09. 2020 | Recepty
Kurkumový čaj se smrkovým sirupem Smrkáček

Sychravé počasí udeřilo plnou silou a podzim je tu, ať chceme nebo ne. S ním se objevují také první rýmy a nachlazení. Proto jsme si pro Vás připravili originální recept na horký nápoj se smrkovým sirupem Smrkáček. Vyzkoušejte!

Ingredience:

  • 1 litr vody
  • 2 kořeny čerstvé kurkumy nebo 2 lžičky mleté kurkumy
  • 5 cm čerstvého zázvoru
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 celé skořice
  • 5 semínek kardamomu
  • 4 lžíce sirupu Kitl Smrkáček BIO

Postup:

  1. Do malého hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu.
  2. Očistěte kořen zázvoru a kurkumy a nakrájejte jej na tenké plátky. (V případě kurkumy použijte gumové rukavice, protože výrazně barví a dá se jen těžko umýt.)
  3. Takto připravené plátky kurkumy, zázvoru vložte spolu se šťávou z citronu a kořením do vroucí vody a nechte zhruba 5 minut zlehka probublávat. Sundejte z plamene a přidejte smrkovým sirupem Kitl Smrkáček. Podávejte.

Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s blogem Kitchen story. Děkujeme!

Kitl Smrkáček BIO objednávejte zde