Nepečený zázvorový cheesecake Kitl

19. 03. 2018 | Recepty
Nepečený zázvorový cheesecake Kitl

Karamel a zázvor, to je netradiční spojení chutí v nepečeném zázvorovém dezertu od Kitl.

Ingredience:

  • 200 g mascarpone
  • 150 g karamelových sušenek
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 250 g krémového sýra
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 130 g moučkového cukru
  • Šťáva z poloviny citrónu
  • Kůra z poloviny citrónu
  • 50 ml zázvorového sirupu Kitl

Postup:

  1. Rozmixujte karamelové sušenky na prach (v mixéru) a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
  2. Dortovou formu (ideálně o průměru 18-20 cm) vyložte pečícím papírem (stačí pokrýt pouze dno) a dno pokryjte vzniklou směsí. Směs dobře upěchujte a dejte vychladit do lednice.
  3. Mezitím si připravte krém. Robotem ušlehejte mascarpone spolu s krémovým sýrem a smetanou ke šlehání. Jakmile začne smetana houstnout, přidejte přesátý cukr, kůru a šťávu z citrónu a zázvorový sirup Kitl. Vše spolu chvilku prošlehejte.
  4. Nakonec dejte krém do dortové formy a nechte vychladit do druhého dne.

Tento recept byl připraven speciálně pro Kitl blogerkou Na skok v kuchyni.

Syrob Kitl Zázvorový objednávejte zde