Višňové palačinky Kitl

02. 09. 2017 | Recepty
Višňové palačinky Kitl

Jednoduchý recept na palačinky, kdy Vám doba přípravy zabere maximálně 1 hodinu. 

Doba přípravy:

  • 10 minut příprava těsta
  • 30 minut odležení těsta
  • 5 minut příprava náplně (během odležení)
  • 20 minut smažení a plnění palačinek

Ingredience (na 10 kusů palačinek): 

Na těsto:
  • 500 ml mléka
  • 180 g hladké mouky
  • 20 g vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 5 ml rumu
  • 1 lžíce citrónové kůry
  • špetka soli
Na něco dovnitř:

Postup:

  1. Do větší mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, cukr a sůl a vše pořádně promícháme kvedlačkou. Dále přidáme prosátou mouku a opět kvedlačkou pěkně zapracujeme. Na závěr přimícháme nastrouhanou citrónovou kůru a rum a takto připravenou směs necháme 1/2 hodiny rozležet v lednici. 
  2. Mezitím, než nám těsto odleží si přichystáme náplň do palačinek. Tvaroh dáme do misky, přidáme vanilkový cukr a na kousky nakrájené vypeckované třešně a vše důkladně promícháme, aby byly suroviny rovnoměrně rozprostřeny.
  3. Na těžké pánvi smažíme na rozpáleném oleji palačinky sběračku po sběračce zhruba minutu z obou stran a ještě teplé je plníme tvarohem s cukrem a třešněmi a na závěr je můžeme dle chuti polít višňovým sirupem.

Tento recept byl připraven speciálně pro Kitl blogem Neplecha na plechu.

Kitl Syrob Višňový koupíte zde.