Doprava zdarma nad 1 000 KčVše čerstvé a skladem

Kitl Syrob Mátový 500 ml

Kitl Syrob Mátový 500 ml

Vynikající hustý sirup z čerstvých lístků máty kadeřavé, pěstované v kvalitě BIO. Díky svému složení a šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdraví prospěšné, aromatické a chuťové. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalijte jej horkou vodou, přidejte kapku medu a máte chutný horký nápoj.

Kategorie: Kitl Syrob , Oblíbený produkt, Lze přes lékárny
SKLADEM
119 Kč
238 Kč / 1 l

Popis

Kitl Syrob Mátový

Kitl Syrob Mátový připravujeme z čerstvých lístků BIO máty, které pak macerujeme ve studené vodě. Tím že používáme BIO mátu, nedostanou se nežádoucí chemické látky z konvenčního zemědělství do hotového sirupu. Specifická chuť našeho Mátového Syrobu je způsobena používáním máty kadeřavé – známější pod názvem spearmint. Díky šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdravé prospěšné, aromatické a chuťové.

Složení: český cukr, vodný výluh z čerstvé máty kadeřavé z BIO ekologického zemědělství (Mentha spicata L., 10%), mátový extrakt, extrakt ze zeleného čaje, vitamín C (20 mg ve 100 ml sirupu je 25% doporučené denní dávky), regulátor kyselosti: kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, přírodní mátové aroma.

Ostatní informace: Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře dusíku.
Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1451 kJ/341 kcal, tuky <0,1g, z toho nasycené mastné kyseliny <1g, sacharidy 85g, z toho cukry 85g, bílkoviny <1g, sůl <1g.

Povídání o mátě

Existuje mnoho kultivarů máty, rozlišujeme jich až několik desítek. Najít lze některé z nich volně v přírodě, máta je ale oblíbenou rostlinou pro pěstování na záhonech nebo v truhlících či květináčích. Asi nejznámější mátou je máta peprná – slavný peppermint. Vznikla začátkem 17. století v Anglii, divokým zkřížením máty klasnaté a máty vodní.

Máta je jednou z nejstarších léčivých bylin. Její listy obsahují až 2,5 % silic, s hlavní účinnou látkou karvonem. Máta povzbuzuje činnost střev, žaludku a žlučníku, používá se při nechutenství. Tlumí a odstraňuje křeče, zvláště v trávicím traktu. Zmírňuje nadýmání, působí dezinfekčně a povzbuzuje vylučování trávících šťáv, především žluče.

Mátové pole na Vysočině