Kitl Syrob Mátový 500 ml

Kitl Syrob Mátový 500 ml

Vynikající hustý sirup z čerstvých lístků máty kadeřavé, pěstované v kvalitě BIO. Díky svému složení a šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdraví prospěšné, aromatické a chuťové.

Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalijte jej horkou vodou, přidejte kapku medu a máte chutný horký nápoj.

Kategorie: Kitl Syrob
SKLADEM
139,90 Kč
279,80 Kč / 1 l

Popis

Kitl Syrob Mátový

Kitl Syrob Mátový připravujeme z čerstvých lístků BIO máty, které pak macerujeme ve studené vodě. Tím že používáme BIO mátu, nedostanou se nežádoucí chemické látky z konvenčního zemědělství do hotového sirupu. Specifická chuť našeho Mátového Syrobu je způsobena používáním máty kadeřavé – známější pod názvem spearmint. Díky šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdravé prospěšné, aromatické a chuťové.

Složení: cukr, vodný výluh z čerstvé máty kadeřavé* (Mentha spicata L., 10%), mátový extrakt, extrakt ze zeleného čaje, vitamín C, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, přírodní mátové aroma.

* z ekologického zemědělství

Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.

Skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře.

Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.

Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1445 kJ/340 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 85 g, z toho cukry 85 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g, vitamín C (kyselina L-askorbová) 20 mg (25 % RHP*).

*referenční hodnota příjmu vitamínů u dospělých osob

Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.

Více o tom, jak recyklovat naše Kitl lahve se dozvíte v článku v sekci Magazín.

Povídání o mátě

Existuje mnoho kultivarů máty, rozlišujeme jich až několik desítek. Najít lze některé z nich volně v přírodě, máta je ale oblíbenou rostlinou pro pěstování na záhonech nebo v truhlících či květináčích. Asi nejznámější mátou je máta peprná – slavný peppermint. Vznikla začátkem 17. století v Anglii, divokým zkřížením máty klasnaté a máty vodní.

Máta je jednou z nejstarších léčivých bylin. Její listy obsahují až 2,5 % silic, s hlavní účinnou látkou karvonem. Máta povzbuzuje činnost střev, žaludku a žlučníku, používá se při nechutenství. Tlumí a odstraňuje křeče, zvláště v trávicím traktu. Zmírňuje nadýmání, působí dezinfekčně a povzbuzuje vylučování trávících šťáv, především žluče.

Recepty pro Kitl Syrob Mátový najdete v sekci Recepty.

Recepty z Kitl Syrob Mátový 500 ml

Mátové tartaletky Kitl

Mátové tartaletky Kitl

Ingredience na tartaletkové těsto: 90 g změklého másla 75 g cukru krupice špetka soli 1 malé vejce citronová kůra 190 g hladké mouky Postup: Máslo vyšlehejte spolu s cukrem, kůrou z citrónu a vejcem jen tak, aby se suroviny spojily. Pak přidejte mouku a sůl a chvilku prošlehejte, aby vám vznikla "drobenka". Vzniklou hmotu dejte na lehce pomoučněnou plochu a zpracujte do kompaktního těsta.  Hotové těsto zabalte a dejte na cca 15 až 20 minut do lednice...

Čtěte více

Nealko Mojito Kitl

Nealko Mojito Kitl

Máte rádi Mojito? Nemáte vždy po ruce třtinový cukr a spoustu čerstvé máty? Pak je pro vás mátová limonáda Kitl jasnou volbou. Skvěle chutná a výborně osvěží. V této podobě ji navíc můžete podávat i vašim dětem. Jestliže ale dáváte přednost klasickému Mojitu, pak stačí do mátové limonády Kitl přidat navíc kvalitní bílý rum a získáte výborné Mojito, ze kterého budete nadšeni. I ngredience: Kitl Syrob Mátový soda čerstvá máta citrón a limetka Postup přípravy:...

Čtěte více

Limetkovo-mátový dort Kitl

Limetkovo-mátový dort Kitl

Limetkovo-mátový dort Kitl (Recept pro 6 osob.) Ingredience: 1 balení máslových sušenek  70 g roztaveného másla 1 slazené kondenzované mléko 20 ml limetkové šťávy  100 ml Mátového Kitl Syrobu 2x150ml šlehačky kůra z jedné limetky vanilkové aroma nebo vanilkový cukr  Příprava:   Rozdrťte máslové sušenky válečkem nebo v mixéru a smíchejte je spolu s roztaveným máslem na konzistentní hmotu. Pečte na 180 °C po dobu 7-8 minut, aby těsto (základna)...

Čtěte více

Domácí mátovo-malinové smoothie

Domácí mátovo-malinové smoothie

Ingredience: 150 g čerstvých nebo mražených malin 200 ml mléka 1 banán 1 malý panák Mátového sirupu Kitl Postup: Všechny suroviny spolu dohladka rozmixujte. Pro zředění přilijte trochu vody nebo mléka. Ozdobte několika malinami a lístečky máty. Kitl Syrob Mátový objednávejte zde.

Čtěte více

Mátový cheesecake Mojito

Mátový cheesecake Mojito

Vyzkoušejte lehký osvěžující mátový cheesecake od Kitl. Své přátele, děti i příbuzné zaručeně potěšíte ;) Ingredience na korpus: 150 g máslových sušenek 80 g másla Ingredience na náplň: 250 g Mascarpone 500 g tvarohu (z vaničky) 2x Smetany ke šlehání (33 %)   3 limetky Kitl Syrob Mátový 1 želatinový ztužovač za studena  Postup: Na výrobu korpusu nejprve rozmixujeme sušenky. Poté do nich přidáme změklé máslo a ještě jednou...

Čtěte více