Bezový cheesecake Kitl

17. 01. 2019 | Recepty
Bezový cheesecake Kitl

Ingredience na korpus:

  • 350 g cerelních sušenek
  • 100 g másla
  • 20 g cukru krupice/sladidlo

Ingredience na náplň:

  • 4 vejce
  • 2 PL citronové šťávy
  • 900 g měkkého tvarohu
  • 500 g zakysané smetany
  • 100 ml bezového sirupu
  • vanilkový lusk / vanilkové flavdrops

Postup:

  1. Na výrobu korpusu nejdříve nadržíme sušenky. Ty poté spojíme máslem a cukrem. Takto vytvořenou hmotu natlačíme do dortové formy o průměru 20 cm.
  2. Náplň bezového cheesecaku vytvoříme tak, že nejprve v míse vyšleháme vejce s cukrem a citronovou šťávou – počkáme, dokud se cukr nerozpustí.
  3. K již vytvořené směsi poté přidáme najemno utřený tvaroh s bezovým sirupem.
  4. Takto vytvořenou náplň nalijeme na korpus a dáme do péct do trouby na 170 °C na cca 1 hodinu.
  5. Na závěr dort potřeme smetanou rozmíchanou s vanilkou a dopečeme při teplotě 190 °C asi 15 minut.

Za recept na tento úžasný cheesecake děkujeme Petrovi. (@petr_zdroj)

Kitl Syrob Bezový objednávejte zde