Višňový Eton Mess

03. 04. 2018 | Recepty
Višňový Eton Mess

Ingredience na pusinky:

  • 115 g cukru krupice
  • 2 bílky
  • ocet
  • špetku soli

Na višně:

Na šlehačku:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • několik kapek vanilkového extraktu

Postup:

  1. Důkladně odmastíme mísu, ve které budeme šlehat bílky (například papírovou utěrkou lehce navlhčenou octem).
  2. Bílky se špetkou soli dáme do mísy a začneme šlehat na střední stupeň.
  3. Když bílky zesvětlají, po lžících přidáváme cukr. Vždy zašleháme a až poté přidáváme další lžíci cukru.
  4. Bílky šleháme, dokud nejsou krásně tuhé a lesklé.
  5. Bílky naplníme do cukrářského sáčku a děláme pusinky.
  6. Podle toho, jak velké pusinky vytvoříte zvolíte délku pečení. Pečte na 90 stupňů po dobu 60 – 80 minut.
  7. Mezitím si připravte višně. Odpeckované višně svaříte na pánvi spolu s Višňovým Syrobem Kitl a kvalitním koňakem. Zhruba po 5ti minutách vyndejte višně a zbylý sirup dále zredukujte. Poté pánev odstavte z plotny, vraťte svařené višně zpět na pánev a nechte zchladnout.
  8. Šlehačem vyšlehejte smetanu spolu s vanilkovým extraktem (do tuha).
  9. Do skleničky vrstvíme svařené višně, nalámané pusinky a šlehačku.
  10. Nakonec dezert ozdobíme celými pusinkami.

Tento recept byl připraven speciálně pro Kitl blogerkou Na skok v kuchyni.

Kitl Syrob Višňový koupíte zde.