Višňový vánoční punč Kitl

13. 12. 2019 | Recepty
Višňový vánoční punč Kitl

Máme tu zimní čas, a tak jsme pro vás připravili výborný višňový punč, který Vás zaručeně zahřeje. V receptu najdete variantu jak pro dospělé, tak i na dětský višňový punč.

Ingredience (na zhruba 5 hrníčků):

  • 500 ml ovocného čaje (malinový, brusinkový nebo třeba jahodový)
  • 1 hrst brusinek (sušených)
  • 1 hrst švestek (sušených)
  • 1 hrst višní (mražených nebo čerstvých, případně i kompotovaných)
  • 1 celá skořice
  • 2-3 hvězdičky badyánu
  • 2 velké panáky Kitl Syrob Višňový

Ingredience navíc pro dospělé:

  • 300 ml červeného vína
  • 100 ml rumu nebo griotky

Postup:

  1. Do hrnce připravte ovocný čaj (ideálně z červeného ovoce – třeba brusinkový, malinový nebo jahodový).
  2. Přidejte hrst sušených brusinek, švestek a višní. Nezapomeňte na voňavé vánoční koření – skořici a badyán a poté oslaďte zhruba dvěma panáky višňového sirupu Kitl (dle Vaší chuti).
  3. Vše nechte alespoň hodinu odležet. (V ledničce Vám ale takto připravený punč vydrží i déle.)
  4. Před podáváním punč ohřejte (dětem můžete podávat tak, jak je).
  5. Při podávání do sklenic vždy přidejte také dostatek ovoce.
  6. Pro dospělé přidejte navíc červené víno a griotku nebo rum.
  7. Punč nevařte. Vždy pouze za občasného míchání prohřívejte.

Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s blogerkou Máma v kuchyni.

Kitl Syrob Višňový koupíte zde.