Navigace
Buchta na plech s tvarohem a jablky se skořicí
13. 11. 2022 |
Recepty
Ze Syrobů připravíte nejen skvělé nápoje, ale můžete je také využít při pečení. Z naší limitované edice Horký Kitl Jablko se skořicí jsme si pro Vás připravili recept na vynikající buchtu na plech s tvarohem a jablky se skořicí.
Ingredience na těsto:
- 5 vajec
- 210 g cukr krupice
- 150 g másla
- 100 ml mléka
- 4 rovné lžíce kakaa
- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1 lžička skořice nebo perníkové koření
Ingredience na náplň:
- 500 g tvarohu (1 vaničkový a 1 v alobalu)
- 200 ml zakysané smetany
- půl balení vanilkového pudinku (jen vysypat, nevařit)
- 2 lžíce cukru moučka
Ingredience na polevu:
- 5 - 6 velkých jablek
- Horký Kitl Jablko se skořicí
- půl balení vanilkového pudinku
- 300 ml vody
- lžička skořice
- citronová šťáva
Postup:
- U vajec oddělíme žloutky od bílků
- Bílky vyšleháme v jedné misce do sněhu a v druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem
- Do misky s žloutky a cukrem přidáme mléko, rozpuštěné vychladlé máslo a opět došleháme
- Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a skořici nebo perníkové koření
- Nakonec do připravené směsi opatrně vmícháme vyšlehaný sníh
- Více než polovinu těsta přemístíme na vymazaný a vysypaný plech
- Potřeme tvarohovou náplní, kterou si připravíme smícháním tvarohu (1 z vaničky a 1 z alobalu), zakysané smetany, cukru, citronové šťávy a polovinu sáčku pudinkového prášku.
- Shora potřeme zbytkem kakaového těsta
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 20 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.
- Nakrájíme jablka na kostičky
- Lehce podusíme v trošce vody, s Horký Kitl Jablko se skořicí (množství dle kyselosti ovoce), citronovou šťávou a skořicí
- V hrnku s vodou dobře rozmícháme vanilkový pudink, vylijeme na jablka a mícháme do zhoustnutí
- Navrstvíme na připravený korpus, necháme vychladit v lednici a podáváme
Dobrou chuť!
Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s blogerkou Markéta v troubě. Děkujeme!