Navigace
Recepty / 5
Recepty z:














Lívanečky Kitl

Recept na lívanečky Kitl s višňovým sirupem Ingredience: 1 lžíce kvalitního rumu 500 ml mléka 2 vejce 1 lžíce cukru krupice ¼ lžičky soli 300 g polohrubé mouky ½ balíčku prášku do pečiva Višňový Syrob Kitl Čerstvé ovoce (višně, případně maliny, jahody, borůvky) Postup: Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Pak do sypké směsi přidáme vše ostatní (pouze žloutky!, rum a vlažné mléko). Vše umixujeme. Poté z bílků...
Čtěte víceSmrkáčkova „Stromovka“

Recept na koktejl "Stromovka" ze Smrkáčku Stromovka je originální recept z kuchyně Crazy Daisy Bar Prague . Úžasný nealkoholický koktejl alá stromeček z našeho Kitl Smrkáček BIO. Ingredience: cukrová vata 2 cl smrkový sirup Kitl Smrkáček BIO 2 cl Yuzu purée 1 dl čínského polozeleného čaje sušené fialky Postup: V shakeru smíchejte Kitl Smrkáček BIO s Yuzu purée a čínským čajem. Připravte si ledovou tříšť. Do vhodné nádoby dejte ledovou...
Čtěte víceLedový čaj s malinovým sirupem

Recept na ledový čaj s voňavým malinovým sirupem Kitl Tento recept prošel hodnocením a certifikací programu Vím, co piju . Schválen je dietoložkou PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D. z Vím, co jím . Ingredience: 250 ml vody 1 sáček malinového nebo ovocného čaje lžíce Malinového Syrobu Kitl (15 ml) lžička citrónové šťávy (5 ml) Postup: Do šálku vložíme sáček čaje, zalijeme horkou vodou a necháme podle návodu vyluhovat. (Čaj můžeme též připravovat...
Čtěte víceKitl Tequila Sunrise

Recept na Kitl Tequila Sunrise Ingredience: 0,04 l Tequily (1 velký panák) 0,04 l Kitl Syrob Višňový (1 velký panák) 0,08 l vychlazené vody (2 velké panáky) Pomerančový jujce Plátek pomeranče na ozdobení Postup: Do vysoké servírovací sklenice nalijeme panáka tequilly a přidáme pomerančový džus. Do jiné míchací sklenice dáme panáka Višňového Syrobu Kitl a dva panáky vody, které společně promícháme. Takto zředěný sirup opatrně naléváme po okraji skla...
Čtěte víceVišňový Eton Mess

Recept na višňový Eton Mess Ingredience: Na pusinky: 115 g cukru krupice 2 bílky ocet špetku soli Na višně: 2 dcl Kitl Syrob Višňový 250 g mražených odpeckovaných višní 50 ml kvalitního koňaku Na šlehačku: 250 ml smetany ke šlehání několik kapek vanilkového extraktu Postup: Důkladně odmastíme mísu, ve které budeme šlehat bílky (například papírovou utěrkou lehce navlhčenou octem). Bílky se špetkou soli dáme do mísy a...
Čtěte víceNepečený zázvorový cheesecake Kitl

Recept na nepečený zázvorový cheesecake Kitl Karamel a zázvor, to je netradiční spojení chutí v nepečeném zázvorovém dezertu od Kitl. Ingredience: 200 g mascarpone 150 g karamelových sušenek 50 g rozpuštěného másla 250 g krémového sýra 250 ml smetany ke šlehání 130 g moučkového cukru Šťáva z poloviny citrónu Kůra z poloviny citrónu 50 ml zázvorového sirupu Kitl Postup: Rozmixujte karamelové sušenky na prach (v mixéru) a smíchejte je s...
Čtěte víceMátový čaj s Malinovým Syrobem
Mátový čaj s Kitl Syrob Malinový Ingredience: 8 lístečků čerstvé máty 10 malin 1 lžíce Kitl Syrob Malinový 1 lžička medu jedna menší skořice v celku Postup: Do větší sklenice nebo hrnku (například do našeho hrnečku Kitl na horké nápoje ) dejte skořici, čerstvou mátu, med a malinový sirup Kitl . Vše zalijte vroucí vodou a přidejte maliny. Nápoj nechte chvilku proležet, aby všechny chutě hezky prolnuly. Ještě horký nápoj servírujte! Doba přípravy 5...
Čtěte víceLimetkovo-mátový dort Kitl

Limetkovo-mátový dort Kitl (Recept pro 6 osob.) Ingredience: 1 balení máslových sušenek 70 g roztaveného másla 1 slazené kondenzované mléko 20 ml limetkové šťávy 100 ml Mátového Kitl Syrobu 2x150ml šlehačky kůra z jedné limetky vanilkové aroma nebo vanilkový cukr Příprava: Rozdrťte máslové sušenky válečkem nebo v mixéru a smíchejte je spolu s roztaveným máslem na konzistentní hmotu. Pečte na 180 °C po dobu 7-8 minut, aby těsto (základna)...
Čtěte víceGrepové Mojito
Grepové Mojito s Kitl Syrob Grapefruit Ingredience (na 1 grepové Mojito): 150 ml vody (sody) 50 ml Kitl Syrob Grapefruit 50 ml bílého rumu hrst ledových kostek menší hrst čerstvých mátových listů 1/2 grapefruitu 1/2 limety 1 lžíce třtinového cukru Postup: Nakrájejte limetu a spolu se třtinovým cukrem a lístky máty jemně podrtíte ve vysoké sklenici tloučkem. Zalijte panákem bílého rumu. Přidejte nakrájený grep a grepový sirup Kitl . V...
Čtěte víceMakovo-limetkové lívanečky s bezovým sirupem

Recept na makovo-limetkové lívanečky s bezovým sirupem (Vytvoříte až 10 palačinek střední velikosti pro 2-3 osoby.) Složení: 2vejce 120 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody 2 lžíce vanilkového cukru (cca 12 g) 30 g cukru kůra z jedné limetky (cca 1 lžíce) 125 ml podmáslí 2 lžíce máku (cca 20 g) trochu másla Kitl Syrob Bezový K podávání: moučkový cukr na posypání čerstvé borůvky Příprava:...
Čtěte víceVišňové palačinky Kitl
Recept na višňové palačinky Kitl Jednoduchý recept na palačinky, kdy Vám doba přípravy zabere maximálně 1 hodinu. Doba přípravy: 10 minut příprava těsta 30 minut odležení těsta 5 minut příprava náplně (během odležení) 20 minut smažení a plnění palačinek Ingredience (na 10 kusů palačinek): Na těsto: 500 ml mléka 180 g hladké mouky 20 g vanilkového cukru 2 vejce 5 ml rumu 1 lžíce citrónové kůry špetka soli Na něco...
Čtěte více